fbpx

In mijn vorige uitbreektip schreef ik hoe lastig ik het vind – en veel HSP met mij – om echt alles los te laten en te genieten van de vakantie….maar het begint te lukken;-). Die eerste week waarin ik altijd afzie, ik me mega verzet tegen het nieuwe ritme en de verandering is bijna voorbij, de summervibe begint te komen en stiekem geniet ik nu eigenlijk wel.

En wat hebben we het hier fijn in onze boerderij. Dit is de eerste hele zomer dat wij in Zijdewind wonen, maar het is gewoon alsof je op vakantie bent. In de straat hebben we een strandje met een duikplank en een opblaasspin en om de hoek een camping met zwembad waar mijn kinderen van de lieve eigenaren gewoon in mogen zwemmen. Heerlijk!

Maar die temperatuur deze dagen!? Bijna te warm om naar het strand te gaan. Mijn zoontje Guus bekeek het gisteren goed, die ging gewoon met vriendjes naar de bioscoop met airco. Mocht je wel besluiten naar de zee of het zwembad te gaan kún je niet anders dan meteen de zee in sprinten of in het zwembad springen en er voorlopig niet meer uit te komen.

Toch weet ik dat heel veel (hooggevoelige) vrouwen liever niet in vol ornaat op het strand lopen en hierdoor zelfs het strand en zwembad ontwijken. Alleen omdat je daar je kleren uit moet en je lijf meer zichtbaar is voor anderen…

Twijfels over je gewicht, de putten in je benen, de lelijke of te dikke buik, die zwabberende bovenarmen, spataderen en zo kan ik nog wel even doorgaan.. Die stemmetjes in je hoofd draaien overuren: Wat is dat lelijk, anderen zijn veel mooier dan ik, die is knap, wat zullen ze wel niet van me vinden en over me denken?

Maar wat is er nou het ergst dat kan gebeuren? Dat iemand iets van je vindt? Nou en?

En zal ik eens eerlijk zijn? Mensen met een ‘prachtig figuur’ (of naja zoals ons in de media wordt voorgespiegeld) op het strand in hun mooiste bikini, die ongelukkigheid, onzekerheid, arrogantie of verdriet uitstralen zijn totaal geen concurrent van iemand die misschien voor zijn gevoel lelijke benen, een blubberbuik of zwabberende armen heeft of zich veel te zwaar vindt, maar uiteindelijk met kracht, trots, zelfverzekerdheid en geluk een bikini of badpak draagt.

Het is ontzettend zonde dat je dat jezelf aandoet. Het zijn jouw gedachten die je dat aandoen. Je bent wie je bent en dat maakt je juist zo mooi!

Je uitstraling is totaal niet afhankelijk van hoe jij misschien vindt van jezelf dat je eruit ziet of hoe jij denkt dat andere jou eruit vinden zien. Je bent juist woest aantrekkelijk als je het gewoon doet, bent wie je bent en met trots lak hebt aan wat een ander van je vindt. Als je trots met die putten, spataderen, te dikke buik of juist te dun lijf het water inspringt.

Gun jezelf die summervibe en doe het gewoon, niet met afhangende schouders, maar met opgeheven hoofd, want je bent prachtig. Mooi zoals je bent, juist daarom.

Ik ben benieuwd wat jouw vakantieplannen zijn deze zomer. En ga jij heerlijk in je badkleding op het strand zitten of heb je daar moeite mee en hou je toch echt het liefst je lijf bedekt en dus kleren aan? ?? Laat je het weten in de comments onder dit bericht?

Lees ook deze uitbreektip:
Zomervakantie!? Het is net of ik 6 weken lang een marathon loop!