fbpx
En toen waren we ineens 6 weken verder?Wat heb ik genoten van de tijd met mijn gezin en het maken van veel prachtige herinneringen. Sinds 2 weken weer alles in mijn favoriete rust, reinheid, regelmaat;-) Ik hoop dat jij een mooie zomer hebt gehad en dat je prachtige herinneringen hebt gemaakt!
 
‘Succes begins at the and of your comfort zone’
O wat is het waar. Deze uitspraak blijft me inspireren en intrigeren. Ik weet dat het zo werkt, maar zo voelde het deze zomer helemaal niet….
 
‘Succes begins at the and of your comfortzone’ betekent dat je jezelf keer op keer moet stretchen, andere dingen doen dan je daarvoor deed. Het is elke keer weer spannend en het maakt onzeker.
 
Failed…
Maandenlang ben ik bezig geweest met schrijven, bedenken, maken, creëren en toen was daar die lange, lange zomervakantie. 6 weken heerlijk de kinderen thuis, maar ook 6 weken bijna niet werken. Nog nooit ben ik zo lang zo bang en onzeker geweest. Wat ik ook deed, ik kreeg mezelf niet meer in het gareel. Op geen enkele manier kon ik mezelf tot de orde roepen, terwijl ik dagelijks met jullie deel hoe ik dat zou moeten doen en rationeel heel goed weet hoe ik het moet doen.
 
Ik wist dat ik 6 weken lang niets kon doen, geen vooruitgang kon boeken en alleen maar kon vertrouwen op wat ik had gedaan de afgelopen tijd en vertrouwen hebben in wat er na de zomer allemaal zou komen. Komende week ga ik nog 1 mega investering doen voor ik eindelijk mijn online programma met jullie kan delen. Het is erop of eronder…. Letterlijk alles of niets. Blut zijn of eindelijk waar kunnen maken waar ik zo lang mee bezig ben geweest en waar ik zo in geloof en wat heb ik me daar druk over gemaakt.
 
Die belemmerende gedachten die ik mezelf aandeed in de 6 weken dat ik (te)veel kon nadenken waren echt gekmakend. Wat als het niet lukt, wat nou als ik degene ben die zoveel geld heb opgemaakt zonder resultaat, wat nou als die investering niet gaat leiden naar wat ik voor ogen heb, wat nou als het me niet lukt honderden of duizenden mensen te inspireren en te helpen…… Uiteindelijk had ik me in mijn hoofd al bijna neergelegd bij het vervliegen van mijn droom, stond ons droomhuis in mijn hoofd al te koop en stonden we op straat…. Onzin natuurlijk, maar dat kreeg ik mezelf met geen mogelijkheid aan mijn verstand.
 
Na 5,5 week piekeren en mezelf letterlijk ziek maken (het voelde iedere dag alsof ik ’s avonds opnieuw een wereldpremière moest spelen de duomo van Milaan) kwam ik er eindelijk achter waarom het me al die tijd niet lukte om het vertrouwen te hebben dat ik het hele proces had gehad. Ik stak ineens het liefst mijn kop in het zand, wilde niet denken aan ‘wat’ – ‘als’, maar het tegenovergestelde gebeurde. Als iemand tegen je zou zeggen: ‘Denk niet aan een roze olifant’, dan gebeurt het juist. En dat gebeurde bij mij dus ook.
 
En al die angsten… ik deelde het met niemand. Mijn hersenen protesteerde mega, die wilde terug naar hoe ‘veilig’ het was ervoor. Die wilde gewoonten en zekerheid. Ik durfde mijn (nieuwe) angsten niet onder ogen te zien en te delen met mijn omgeving. Het liefst wilde ik terug naar een veilige baan, waarbij je in ieder geval gewoon iedere maand geld ontvangt, snapte ik even helemaal niet meer waarom ik iedere keer weer in het diepe spring en niet voor de makkelijke weg kies… Maar een van de belangrijkste redenen om begin dit jaar te gaan schrijven was dat ik wel van de daken wilde schreeuwen wat er gebeurt als je je angsten juist durft aan te gaan. Dán lukt het je dat leven te gaan leiden dat je écht wilt.
 
Toen ik na 5,5 week eindelijk besloot mijn doemscenario’s te delen en die angsten onder ogen te zien begreep ik weer waarom ik er in januari mee begonnen was. Mijn missie is: Laten zien wat er gebeurde als je die angsten aangaat. Het hoort juist bij mij om keer op keer dingen anders te doen dan de rest. Zonder veranderingen en grote stappen geen ontwikkeling.
 
Face your fears!
Mijn intensie toen ik begon begin van het jaar? Jou als creatieve, hooggevoelige en ondernemende mens inspireren het leven te gaan leiden dat je écht wilt. Jou een jarenlange zoektocht besparen en helpen eindelijk voor jezelf te kiezen, jezelf te begrijpen, los te laten, keuzes te maken, te dromen, doelen te stellen en er voor gaan. Angsten onder ogen zien, ze aangaan en net als ik mega stappen te maken.
 
Want één ding is zeker: blijf je doen wat je altijd deed, dan verandert er niets. Als ik dezelfde dingen was blijven toepassen als ik altijd deed, was mijn leven geen 180 graden gedraaid. Als ik niet mijn grootste angsten en diepste sprongen had genomen was ik nooit aan dit avontuur begonnen en ook nooit gekomen waar ik nu ben.
 
Mijn conclusie na deze zomer is toch echt: ‘Liever mega op mijn smoel gaan dan mezelf eeuwig af blijven vragen: ‘Wat als ik het toen toch had geprobeerd en zoveel mensen een prachtig leven had kunnen geven…’ Ik ben klaar om mijn grootste angsten en spannendste stap aan te gaan en me super kwetsbaar op te stellen door het met jullie te delen. Jij ook?
 
Ik ben super benieuwd hoe jij erin staat! Durf jij je angsten onder ogen te zien en ze aan te gaan? Laat het me weten in de comments!
 
 
In mijn vorige uitbreektip vroeg ik aan het eind:
 
Natuurlijk ben ik heel benieuwd of jij het jezelf gunt om nu eens eerlijk te zijn. Kies jij al voor jezelf als ondernemende, creatieve hsp en leef jij het leven dat je écht wilt?En heb jij al een idee wat je anders gaat doen na deze zomer?
 
Nou? Weet jij het al?