fbpx

Als HSP (en HB) heb ik van nature de drang om nieuwe avonturen aan te gaan, om zelf te beslissen, om dingen anders te doen dan de rest. Maar wat er bij mij ook vaak gebeurt als ik tegenslag ervaar, en wat je waarschijnlijk ook herkent, is dat ik heel snel uit het lood geslagen ben en mijn avontuur stop voordat het een succes is.

WAT EEN HOBBELS
Ik heb een poosje geen uitbreektips geschreven en ik heb weken social media vooruit gepland om te kunnen werken naar mijn lancering. De lancering van mijn online programma Jouw Zevensprong en het geven van webinars, waar ik super trots op ben.
Maar man o man wat was het een weg met hobbels om het voor elkaar te krijgen.

Het is niet overdreven dat ik onderweg bijna ben omgevallen en heb opgegeven. Mijn missie is helder: ik wil zoveel mogelijk mensen inspireren en helpen als HSP het leven te gaan leiden dat ze écht willen. Dat je mag kiezen voor jezelf en je dromen na kunt jagen. Mijn lange, lange zoektocht is echt mijn drijfveer om alle HSP te laten weten dat er een kortere weg is en dat je het wiel niet zelf hoeft uit te vinden.

Inmiddels weet ik natuurlijk hoe ik de dingen die ik tegenkom kan ombuigen, maar dan moet ik wel eerst onder ogen durven zien wat me zo in de weg zit….en dat duurt ook bij mij wel eens een poosje.

 

Deze hobbels kwam ik tegen de afgelopen weken…..

  • Veel te weinig rust, omdat ik wekenlang opstond om 5 uur zodat ik vast 2 uur kon werken voor de kinderen wakker werden, onder schooltijd iedere dag non-stop werken en dan ‘s avonds als de kids op bed liggen ook weer tot laat
  • Techniek achter de schermen die absoluut niet deed wat ik wilde
  • 5 nieuwe tools onder de knie krijgen om mijn online business te runnen
  • Mega veel geld investeren en niet weten óf en wanneer je het terug gaat verdienen
  • Ingewikkelde Facebookcampagnes bouwen waarin je veel tijd en geld moet investeren
  • Te maken krijgen met intens nare reacties op de dingen die je doet (maar die haters schijnen erbij te horen als ik het zo lees bij al die BN’ers)

LAAT HET NIET STAPELEN
Ik ging maar door en durfde niet onder ogen te zien wat er gebeurde dus ik kon ze dus ook niet ombuigen. En dan gaat het van kwaad tot erger met hoe je je voelt, hoe je energie is en hoe je kunt genieten. Mijn houding veranderde, wat ik uitstraalde veranderde, mijn vertrouwen veranderde en heel even heb ik zelfs gedacht: ik gooi de handdoek in de ring. Alle hobbels waren opgestapeld.

  • Doordat wat ik bedenk niet altijd meteen zo gaat als ik het voor ogen heb ben ik heel snel geneigd teveel luisteren naar anderen en niet luisteren naar mijn gevoel
  • Ik zit volledig in mijn hoofd en helemaal niet meer in mijn gevoel. Pieker, pieker, pieker. Door het over analyseren gooide ik zelfs bijna de handdoek in de ring
  • Ik vergeet te genieten en trots te zijn op de dingen die wel goed gaan, maar focus alleen maar op wat (nog) niet lukt
  • Maak me alleen nog maar druk of alles nog wel goedkomt waardoor mijn creativiteit niet meer stroomt

En zo kan ik nog wel even doorgaan…

 

Eerlijk is eerlijk; Mijn leven is ook echt niet altijd een groot feest. Het gaat niet altijd vanzelf en tegenslagen gaan ook mij niet in de koude kleren zitten. Langzaam kon ik alleen maar kijken naar de struggles en vergat ik de mooie dingen, de stappen die ik wel al allemaal had gezet en dingen die ik eigenlijk wel weet maar gewoon even vergeten was.

En toen ineens kwamen daar deze week een paar super inspirerende teksten tevoorschijn op mijn eigen social media:-) Voor mijn social media heb ik een heleboel weken geleden ontzettend veel content gemaakt dat in de afgelopen weken gepost werd.. Zo kan het dus dat ik mezelf ineens verbaas over wat er voorbij komt☺️ en dat het ook bij mij rake lessen zijn. Die ik dus zelf geschreven had en bijna vergeten was…

 

Breek uit! Het is toch gewoon tijd? Snappen wat er nou eigenlijk steeds allemaal gebeurt in je lijf, waarom je je zo voelt als je je voelt, gewoon tijd om grip te krijgen op je leven en om zelf de touwtjes in handen te nemen? Je hebt maar 1 leven. Tijd is zo kostbaar en daarom ook zo zonde als het zomaar aan je voorbij gaat zonder dat je je leven hebt kunnen leiden zoals je écht wilt?

 

Neem die hindernissen. Houd vol bij tegenslag! Doorzetten loont. Je hebt dingen die je al jaren op dezelfde manier doet en die verander je niet zomaar. Het gaat met vallen en opstaan. Wat helpt is stoppen met een prestatie zien als doel, zie de weg er naartoe als doel. Dat je iets wilt leren op de weg naar een prestatie. Ga op ontdekkingsreis en neem de juiste stappen. Als je een systeem bouwt voor jezelf kun je keer op keer trots zijn op de dingen die je onderweg al hebt bereikt, in plaats van ontevreden zijn met de dingen die tegenzitten of niet lukken.

 

Geef nooit op! Een van de strategieën die ik mensen leer in mijn online programma. Hoe meer je gaat oefenen, hoe meer je in beweging blijft, hoe meer je zelfvertrouwen groeit. Vertrouw dat het gaat lukken. Niet stoppen of omkeren op het pad dat je loopt, maar in beweging blijven is heel belangrijk. Houdt een helder doel voor ogen. Geef niet op als het moeilijker gaat….

 


THE ONLY WAY IS UP!
Ik geloof dat dingen soms zo moeten zijn. Dat ik deze 3 posts nu las had een rede….The only way is up! En o wat is die weg verdomde lastig, maar zonder diepe dalen geen hoge pieken toch?

En zo is het ook voor jou. Je leven is nooit een rechte lijn, het gaat met pieken en dalen. Het is net als hartslag, pieken en dalen, een rechte lijn is foute boel. Het enige dat je moet leren is loslaten dat er geen dalen mogen zijn, want die zullen toch altijd terugkomen. Als je ergens energie instopt komt er misschien niet direct uit wat je zou willen, maar het heeft je van alles geleerd: Doorzetten met tegenslag, inzichten, leren hoe je dingen kunt ombuigen.

Ik moest me ook even bewust worden van de dingen die ik de afgelopen 10 maanden allemaal wel voor elkaar kreeg! Ik ontwikkelde een 12 weeks uniek programma voor HSP, maakte een mini-training van 10 dagen, schreef een webinar waar binnen 3 weken gewoon al meer dan 1000(!) mensen bij wilden zijn en ik kreeg ook zoveel lieve reacties van mensen die intens blij zijn met de dingen die gemaakt heb en deel.

Wat ik jou wil meegeven is dat er altijd dingen zijn waar je trots op kunt zijn. Die er toe doen, waar je iets aan hebt, die je iets leren. Hoe zwaar het nu ook is, je komt er sterker uit. Ga het niet uit de weg, maar ga het aan. Geniet van alle kleine dingen, pak kansen, ga uitdagingen aan, geef niet op en leef je droomleven.

Voor nu bedankt voor je aandacht. Ik kijk uit naar je reactie. Je hoort van me:-)

Volg je gevoel en ga het leven leiden dat je écht wilt


Hele lieve groet,

Esther