fbpx

Daar reed ik gisteren….. Mooie muziek in de auto, zonnetje erbij op de terugweg van een prachtige herinnering. Weemoedig dacht ik terug aan dat ik jong was en realiseerde ik me dat er mega veel kansen zijn en dat heel veel hsp eraan voorbij vliegen.

Plotseling waren Guus en Fiep gisteren beiden aan het spelen en zomaar ineens had ik dus een middag geen kinderen in die 6 weken durende zomervakantie. Samen met Fiep zou ik iets leuks gaan doen met mijn oma, oma Tiny (overgrootoma van Fiep en GuusJ). Maar toen Fiep ineens met een vriendinnetje ging spelen en dus niet meeging naar oma, waren we helemaal niet gebonden en konden we doen wat we wilden;-)

MEMORIES, THE LAST FOREVER!
Ik weet niet beter of mijn oma woont in het appartement waar ik haar gisteren ophaalde. En tijdens het kletsen nam ik de geur in me op, stond de balkondeur open en stond de zon precies zoals ik me herinner van vroeger. Het klinkt gek, maar ik werd er helemaal emotioneel van, ik kon wel huilen. Van geluk over hoe blij, onbezorgd en tevreden ik was in mijn jeugd en weemoedig omdat het geweest is…. Wat heb ik ontzettend veel mooie momenten beleefd op dat balkon, 11 hoog, in het zonnetje, de rust en het engelengeduld van mijn oma en die heerlijke zomerse geur van de bomen. Waarom is alles niet gebleven zoals het was?

Natuurlijk kan dat helemaal niet en natuurlijk wil ik de momenten van toen tot nu niet missen. De mooie momenten die ik op vakantie had waarin ik met mijn ouders altijd met de caravan op stap ging, mijn fijne onbezorgde jeugd, die heerlijke vakanties in Friesland, de liefde, de hoogtepunten, de dieptepunten, trouwen, het krijgen van kinderen. Alles is gericht op groei en dat is maar goed ook. Maar heel af en toe…..vraag ik me weleens af waarom dingen niet zo zijn gebleven als toen. Dan was mijn opa er nog geweest, dan kon ik nog heerlijk onbezorgd logeren bij mijn opa en oma, kon ik nog lekker tegen mijn moeder aankruipen als ik het even niet meer wist enz.

Het hoort er nou eenmaal bij, bij alles in het leven: loslaten. Iedere keer neem je afscheid van iets dat geweest is, en leef je door in een moment voor een nieuwe herinnering. En wat zo mooi is, herinneringen blijven bestaan, zeker herinneringen uit je jeugd en jong volwassen leeftijd.

Ik zag het bij mijn opa toen het niet zo goed meer ging. Wat heb ik een gesprekken gevoerd over hoe het was in zijn jeugd, waar ze hebben gewoond, wat ze hebben meegemaakt, wie hij kenden en wat ze deden. En nog deze week ervaart een vriendin van mij hetzelfde met haar opa. Herinneringen blijven echt altijd, daar kun je op teren hoe zeer het soms ook doet.

Iedere dag is een mogelijkheid om nieuwe ervaringen op te doen en nieuwe herinneringen te maken. Jaren ben ik door gerend, wilde ik alles bereiken en meemaken, maar achteraf is het omgevlogen en ben ik echt vergeten van sommige dingen mooie herinneringen te maken, de momenten echt te doorleven, te ervaren, te voelen en op te slaan. En gelukkig ben ik nog maar 33 en heb ik nog heel veel jaren voor mij.

Wat ben ik blij dat ik dit inzicht nu heb. Ik kan nu bewust herinneringen maken en geniet van het nu. Ik durf keuzes te maken zodat ik als ik echt oud ben niet hoef te denken: ‘had ik maar, wat zonde dat ik niet…, wat jammer…., die keuze had ik moeten maken, had ik dat maar geweten of nu is het te laat’. Ik hoop dezelfde gesprekken te kunnen voeren met mijn kleinkinderen als mijn opa met mij als ik oud ben en hoop dat ze zich ook realiseren hoe bijzonder dat is.

MAKING MEMORIES
Samen met mijn oma besloot ik gisteren uiteindelijk naar Egmond te gaan. Gezellig even door het dorpje wandelen en iets lekkers eten op het strand. En op het moment dat we de lift in willen stappen om naar de auto te gaan stapt mijn broer uit de lift. Wat een ontzettend mooi toeval. Mijn broer werkt veel en ik zie hem niet zo vaak, we gaan al helemaal niet samen naar oma. Hoe mooi is het dan nu om met z’n drieën te gaan en een mooie herinnering te maken?

En dat is wat ik zo vlak voordat ik op vakantie ga met je wil delen. Ik heb er altijd ontzettend veel moeite mee om te wennen aan mijn vakantie en andere ritme (zoals je ook kon lezen in mijn vorige uitbreektip), maar als het dan lukt dan is het zo fijn. Genieten, mooie nieuwe herinneringen maken en vol energie weer terugkomen.

Jij kunt het ook! Morgen is een nieuwe dag, kun je het anders doen dan vandaag. Herinneringen daar kun je eeuwig op teren. Hoe de weg ervoor ook gelopen is, heb vooral geen spijt van de dingen die je deed en realiseer je dat je er altijd voor kunt kiezen het vanaf morgen anders te gaan doen, nieuwe herinneringen te maken en te gaan leven zoals je het écht wilt. En dat is wat er vaak gebeurt tijdens de zomer, en tijdens een vakantie. Je overdenkt dingen, staat meer stil, je realiseert je dingen en maakt plannen voor na de vakantie. Heel vaak een moment om dingen anders te gaan doen dan daarvoor.

JOUW ZEVENSPRONG
Na de vakantie ga ik met je delen hoe je met tools, inzichten en de juiste strategieën je echt jouw pad kunt vinden en bewandelen. Zodat je kunt zorgen dat je geniet van ieder moment en later niet hoeft te denken: ‘had ik maar’ of ‘nu is het te laat’. Of de pijnlijke constatering te doen dat je nooit voor jezelf hebt durven kiezen.

Ik ga nu eerst heerlijk genieten van mijn vakantie en daarna ga ik knallen, met jou! Kies je eindelijk voor jezelf? Mijn online programma ‘Jouw Zevensprong’ wordt zo tof! Ik gun het je ontzettend dat je niet langer genoegen neemt met hoe het nu is, maar bewust gaat kiezen en het pad gaat lopen dat écht bij je past. Na de vakantie hoor je meer;-)

Geniet ontzettend van de zomer, maak vooral heel veel prachtige herinneringen en gun het jezelf na de vakantie om eens eerlijk te zijn. Kies jij al voor jezelf als ondernemende, creatieve hsp en leef jij het leven dat je écht wilt?

Heb jij al een idee wat je anders gaat doen na je vakantie? Ik ben super benieuwd! Laat je het weten?